Αναπαραγωγή, αποδράσεις, αξιοθέατα, εκδρομές, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας με βάση δημοσιεύσεις από τα μ.μ.ε.

Από το κέντρο έως τον Ελαιώνα, Αθήνα, Ανάπλαση Πότε επιτέλους;


Από το κέντρο έως τον Ελαιώνα
Οι παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης, το οποίο περικλείεται μεταξύ των οδών Σταδίου, Πειραιώς και Ερμού. Η περιοχή θα χωριστεί σε τρεις ενότητες: “Γεράνι”, “Εμπορικό Τρίγωνο” και “Ψυρρή - Πλατεία Κουμουνδούρου”. Τα σημεία, αν και διαφορετικού χαρακτήρα, θα αναπτυχθούν διατηρώντας την ετερόκλητη φυσιογνωμία τους.
Οι πρώτες επεμβάσεις θα ξεκινήσουν με άξονα την οδό Αθηνάς. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει ανάπτυξη πρασίνου στα πεζοδρόμια και πεζοδρομήσεις στους κάθετους δρόμους, όπως π.χ. στην οδό Βλαχάβα, στην Καΐρη, στη Βύσσης κλπ.
Για την Πλατεία Θεάτρου προβλέπεται η υλοποίηση της υφιστάμενης από το 2010 μελέτης για τον ανασχεδιασμό τόσο της πλατείας όσο και των κάθετων στην οδό Μενάνδρου δρόμων έως και τη Βαρβάκειο Αγορά.
Η δημιουργία ενός μικρού κρυμμένου κήπου, ανάμεσα στη στενωπό των πολυκατοικιών, είναι ένα από τα ενδιαφέρονται στοιχεία της μελέτης. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει ακόμη και επεμβάσεις στις όψεις των εμβληματικών κτιρίων στη συγκεκριμένη γειτονιά.

Ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας

Σημαντικές παρεμβάσεις δρομολογούνται στο τρίγωνο που περικλείεται μεταξύ των οδών Σταδίου, Πειραιώς και Ερμού. Η πρόταση για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου, προέκυψε από τη χαρτογράφηση των δημόσιων κτηρίων, των κενών και διατηρητέων κτηρίων, των υφιστάμενων πεζοδρομήσεων, τη θεσμοθέτηση μη υλοποιημένων πεζοδρομήσεων, των εγκαταλελειμμένων κτηρίων και τις υπάρχουσες εμπορικές χρήσεις.

Στόχους των παρεμβάσεων αποτελούν:

* Η ποιοτική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου.
* Η δημιουργία ενός σύγχρονου μητροπολιτικού κέντρου μέσω της ανάδειξης των πολιτισμικών και αρχαιολογικών σταθμών της πόλης.
* Η αξιοποίηση του εγκαταλελειμμένου κτηριακού αποθέματος.
* Η δημιουργία δικτύων χώρων πρασίνου και εκτεταμένο δικτύου πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων.
* Η δημιουργία χώρων αθλητισμού, παιδικών δραστηριοτήτων, πολιτισμού και αναψυχής.
Οι παρεμβάσεις στοχεύουν επιπλέον στην αύξηση του ποσοστού κατοίκησης και θα επιφέρουν τόνωση της εμπορικής δραστηριότητας και μείωση της παραβατικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου