Αναπαραγωγή, αποδράσεις, αξιοθέατα, εκδρομές, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας με βάση δημοσιεύσεις από τα μ.μ.ε.

Αυστρία η κίνηση για το 2018

Μετά τις σημαντικές αυξήσεις στις φετινές κρατήσεις τους για διακοπές στην Ελλάδα, οι μεγαλύτερες ταξιδιωτικές επιχειρήσεις της Αυστρίας αυξάνουν εκ νέου τις προσφερόμενες δυνατότητές τους για την Ελλάδα, ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού τους, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τους δύο μεγαλύτερους τουριστικούς ομίλους της χώρας, «TUI Austria» και «Rewe Austria Touristik».

Σύμφωνα με τον διευθυντή του «Rewe Austria Touristik», Μάρτιν Φαστ, για την Ελλάδα έχει αυξηθεί για το 2018 κατά 30% ο αριθμός των εγγυημένων θέσεων σε αεροπορικές πτήσεις, ενώ από τον «Tui Austria» αναφέρεται αντίστοιχα μία αύξηση κατά 20% στον αριθμό των θέσεων, σε σχέση με εφέτος.

Ταυτόχρονα από τον «Tui Austria» επισημαίνεται πως η Ελλάδα υπήρξε εφέτος το καλοκαίρι ο τουριστικός προορισμός με τις περισσότερες κρατήσεις γι' αυτόν τον μεγαλύτερο αυστριακό τουριστικό όμιλο, του οποίου ο κύκλος εργασιών με την Ελλάδα παρουσίασε αύξηση 25% σε σχέση με το 2016, ενώ συνολικά ο διεθνής τουριστικός όμιλος TUI έφερε μέσα στο 2017 στην Ελλάδα 2,5 εκατομμύρια τουρίστες.


Όπως είχε τονίσει πρόσφατα η γενική διευθύντρια του Ομίλου, Λίζα Βέντιγκ, κατά την παρουσίαση του απολογισμού του για το 2017 και του προγράμματός του για το 2018, την επόμενη χρονιά αναμένεται μία περαιτέρω αύξηση των κρατήσεων για τον τουριστικό προορισμό Ελλάδα, για την οποία έχει προβλεφθεί ήδη μία αύξηση των πτήσεων κατά 20%.

Κατά τις σημερινές ανακοινώσεις τους, τόσο ο Tui Austria όσο και ο Rewe Austria Touristik σημείωναν πως ο φόβος για τρομοκρατικές επιθέσεις και φυσικές καταστροφές δεν φαίνεται να αποτρέπει τους Αυστριακούς από ταξίδια στο εξωτερικό, ωστόσο οι ίδιοι προτιμούν και επιλέγουν προορισμούς όπου αισθάνονται σίγουροι, και ως εκ τούτου εξακολουθούν να αποφεύγουν την Τουρκία και να προτιμούν την Ελλάδα και την Ισπανία.

Όπως ανέφερε η Λίζα Βέντιγκ, την Ελλάδα, που βρίσκεται εφέτος για τον «TUI Austria» στην πρώτη θέση για δεύτερη συνεχή χρονιά, ακολουθεί στην Ευρώπη η Ισπανία, με αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 10% (έναντι του 25% με την Ελλάδα).

Για το καλοκαίρι του 2018 ο TUI Austria προσφέρει συνολικά 360 πτήσεις από την Αυστρία προς διάφορους τουριστικούς προορισμούς, κατά 6% περισσότερες από το περασμένο καλοκαίρι, και από αυτές οι 103 θα έχουν ως προορισμό την Ελλάδα.

Η Ισπανία θα είναι προορισμός για 85 πτήσεις και η Ιταλία για 55 πτήσεις, ενώ ο αριθμός των πτήσεων προς την Τουρκία θα αυξηθεί από 15 σε 28, γεγονός που θεωρείται ως ένα βήμα προς την εξομάλυνση, η οποία αναμένεται να υπάρξει σε δύο έως τρία χρόνια.

Η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός κατέχει εδώ και χρόνια μία από τις πρώτες θέσεις - αν όχι την πρώτη - στις προτιμήσεις των Αυστριακών τουριστών, με κατά μέσο όρο 400.000 να καταφθάνουν ετησίως στη χώρα μας, και ως εκ τούτου, η Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της - 8,7 εκατομμύρια κάτοικοι - βρίσκεται στην πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα θα συμμετάσχει με περίπτερο του ΕΟΤ και συνεκθετών του στην επόμενη Διεθνή Έκθεση Διακοπών της Βιέννης, που θα πραγματοποιηθεί από 11 - 14 Ιανουαρίου 2018 στην αυστριακή πρωτεύουσα και στην οποία αναμένονται πάνω από 150.000 επισκέπτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου